• Bild på Västerås stadsvapen. Vapnet består av ett blått Mariamonogram med en röd ros under. Över Mariamonogrammet finns en guldgul murkrona.    – en verksamhet inom Västerås stad

Testpersoner

Användaren i centrum

I MISTEL står den tänkte användaren av innovationen i centrum. Representanter för äldre personer och personer med funktionsnedsättning, personal inom den kommunala vård och omsorgen samt kommunala tjänstemän är därför delaktiga i utvecklingen av alla de innovationer som nyttjar MISTELs tjänst.
Detta är MISTELs kvalitetsstämpel!


Jag har testat GoLivePhone!

Bild på Marie Louise Vogel, 89 år.

”Kära GoLive, nu skiljs våra vägar efter ett  kort samboförhållande. Det var inte lätt att förstå dina tankar, jag har faktiskt aldrig träffat någon som du  och jag hade nog uppskattat dig mer om vi fått bekanta oss med varandra innan vi flyttade ihop. Jag undrade många gånger över hur du bedömde min aktivitet, då blev vi ofta osams och det var en riktig lättnad att du så ofta måste sättas på laddning.

Lyckligtvis sattes vårt ömsesidiga beroende inte på prov på allvar. Med en glad gubbe önskar jag dig lycka till med din nästa sambo.”

Marie Louise Vogel, 89 år


Vi testar robotkatten – JustoCat®

Bild på personalen på Hallstahammars kommun, socialenheten.

Vi testar just nu robotkatten på ett av våra äldreboenden. Vi ska praktisk testa JustoCat® i daglig användning av personer med demens. Vi får möjlighet att tycka till om hur det fungerar med robotkatten i vardagen vad det gäller funktion, användning och vad vi ser att det kan finnas för användning av en robotkatt i vård av personer med demens.

Hallstahammars kommun


Har du en idé eller en innovation...

som riktar sig till äldre personer eller personer med funktionsnedsättning som du vill utveckla tillsammans med blivande användare? Lämna dina kontaktuppgifter och beskriv kortfattat din innovation direkt här på vår webb, så återkommer vi till dig.

  Kontakta oss direkt här

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan och skicka dessa till oss.
Du behöver inte avslöja några affärshemligheter, men beskriv lite kortfattat din idé, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Scroll to Top