• Bild på Västerås stadsvapen. Vapnet består av ett blått Mariamonogram med en röd ros under. Över Mariamonogrammet finns en guldgul murkrona.    – en verksamhet inom Västerås stad

Idejakten

idejakten_webbpuff_nyhetsbrev

Västerås stad är på jakt efter nya smarta lösningar på tre envisa gamla problem

Ta på stödstrumpor
Problemet: Många äldre människor som bär stödstrumpor tycker att dessa är svåra att ta på sig. Slitet med strumporna, sliter också på den vårdpersonal som hjälper till med påklädningen.

Lägga upp benen på sängen
Problemet: Många äldre som vill lägga sig ner och vila, har svårt att få upp benen på sängen. Ofta betyder det att de måste vänta tills de kan få hjälp av vårdpersonalen.

Komma upp efter ett fall
Problemet: Efter att ha ramlat, behöver många äldre hjälp av vårdpersonal för att kunna resa sig igen. Det finns hjälpmedel, men de är stora och tunga. Vi behöver lättare lösningar, som en ensam person kan hantera.

De här tre problemen låter enkla att lösa – men hittills har ingen riktigt lyckats. Har du en idé eller prototyp som du vill testa? Hos MISTEL kan du testa den direkt med framtidens användare.

Kontakta oss om idéjakten 2017
Kontakta oss på mistel@vasteras.se eller fyll i vårt kontaktformulär här på sidan, så kan vi prata vidare om de möjligheter som finns inom MISTEL.

 


 

Vilket av behoven har du en lösning på?

Få på stödstrumporLägga upp benen i sängenKomma upp efter fall

Kontaktinformation:


Du och din innovation:

Beskriv kortfattat vem du är och vad din innovation är. Beskriv gärna vilket behov din innovation löser och vem du ser som den tänkte användaren.

Scroll to Top