• Bild på Västerås stadsvapen. Vapnet består av ett blått Mariamonogram med en röd ros under. Över Mariamonogrammet finns en guldgul murkrona.    – en verksamhet inom Västerås stad

Klädvalet

Klädvalet

Klädvalet, www.kladvalet.se,  är ett företag som funnits i Västerås sedan 2005. De säljer kläder designade för människor med olika funktionsnedsättningar där målet är att kläderna ska underlätta det dagliga livet när det gäller av- och påklädning.

Företaget vände sig till MISTEL för att få hjälp att ta reda på hur det upplevs av personal och användare att använda dessa kläder. Påverkas den fysiska belastningen på personalen? Påverkas användarnas välbefinnande?

För att få svar på dessa frågeställningar genomfördes under några månader ett test av anpassade kläder hos användare boende på ett antal olika boenden. Kläderna utvärderades därefter ur ovanstående aspekter.

kladvalet_logo_rgb-riktig


  • Partners: Västerås stad Vård och Omsorg, Norlandia
  • Metod: Test på särskilt boende

Har du en idé eller en innovation...

som riktar sig till äldre personer eller personer med funktionsnedsättning som du vill utveckla tillsammans med blivande användare? Lämna dina kontaktuppgifter och beskriv kortfattat din innovation direkt här på vår webb, så återkommer vi till dig.

  Kontakta oss direkt här

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan och skicka dessa till oss.
Du behöver inte avslöja några affärshemligheter, men beskriv lite kortfattat din idé, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Scroll to Top