• Bild på Västerås stadsvapen. Vapnet består av ett blått Mariamonogram med en röd ros under. Över Mariamonogrammet finns en guldgul murkrona.    – en verksamhet inom Västerås stad

E-care@home

e-care@home

E-care@home

En forskargrupp, E-carehome, från Örebro Universitet, Mälardalens högskola och forskningsinstitutet RISE, utvecklar ett system för att skapa ett smart hem med sensorer som samlar in data – t.ex. blodtryck, hur aktivitetsnivå, hur ofta kylskåpet öppnas – som ska skapa trygghet och även underlätta eventuell omvårdnad.

För att förstå vilken data som systemet ska samla in önskade forskargruppen öka sin kunskap om vårdpersonals och äldres vardag och aktiviteter. MISTEL anordnade därför två olika fokusgrupper  – en med personal från hemsjukvård och hemtjänst, och en med äldre personer – där deltagarna fick berätta om vardagen och vad som fungerar bra och vad som skulle kunna fungera bättre.

Läs mer om e-care@home här

 


  • Metod: Fokusgrupp
  • Målgrupp: Äldre personer och personal från hemtjänst och hemsjukvård
  • Tidpunkt: maj 2018

Har du en idé eller en innovation...

som riktar sig till äldre personer eller personer med funktionsnedsättning som du vill utveckla tillsammans med blivande användare? Lämna dina kontaktuppgifter och beskriv kortfattat din innovation direkt här på vår webb, så återkommer vi till dig.

  Kontakta oss direkt här

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan och skicka dessa till oss.
Du behöver inte avslöja några affärshemligheter, men beskriv lite kortfattat din idé, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Scroll to Top