• Bild på Västerås stadsvapen. Vapnet består av ett blått Mariamonogram med en röd ros under. Över Mariamonogrammet finns en guldgul murkrona.    – en verksamhet inom Västerås stad

Aifloo

Aifloo

Aifloo, som vi tidigare genomfört en foksugrupp åt, har nu kommit vidare i sin utveckling!

Företaget skapar e-hälsosystem, som bygger på medicinsk artificiell intelligens, för omsorgsboenden och ordinära boenden.

Systemet har 4 funktioner:
Varningssystem
Trender och avvikelser
Positionsbestämning inomhus
Självlärande medicinsk artificiell intelligens M.A.I

Systemet består av ett armband som sänder en signal om något händer, satelliter i bostaden, en server i molnet och en app som informationen visas via. Mottagare av informationen kan vara anhöriga eller vårdpersonal.

Läs gärna mer om systemet på aifloo.com

För att ta reda på om tekniken fungerade som tänkt, samla in data samt användares synpunkter anordnade MISTEL ett test hos personer boende på några servicehus. Ett antal äldre fick under några månader använda Aifloos e-hälsosystem. Parallellt med detta gjordes även ett test hemma hos ett antal äldre personer i eget boende.


  • Partners: Västerås stad, Hallstahammars kommun, Attendo
  • Metod: Test på särskilt och i ordinärt boende
  • Målgrupp: Äldre personer
  • Tidpunkt: September - december 2016
  • Status: Avslutat

Har du en idé eller en innovation...

som riktar sig till äldre personer eller personer med funktionsnedsättning som du vill utveckla tillsammans med blivande användare? Lämna dina kontaktuppgifter och beskriv kortfattat din innovation direkt här på vår webb, så återkommer vi till dig.

  Kontakta oss direkt här

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan och skicka dessa till oss.
Du behöver inte avslöja några affärshemligheter, men beskriv lite kortfattat din idé, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Scroll to Top