• Bild på Västerås stadsvapen. Vapnet består av ett blått Mariamonogram med en röd ros under. Över Mariamonogrammet finns en guldgul murkrona.    – en verksamhet inom Västerås stad

Nyheter

Våra viktiga testpersoner!

Nu när hösten är här, löven faller, och mistlarna åter blir synliga i träden är det väl dags även för vår MISTEL att visa vad som händer i testbädden.

Hösten har inletts med många kontakter med innovatörer som klurar på olika lösningar! Ena dagen är det ett fall-larm, nästa dag ett hjälpmedel för bilen och den tredje en tjänsteplattform. Och vissa dagar är insikten om hur viktigt det är att involvera tänkta användare starkare än annars. Vi anordade nyligen en fokusgrupp där innovatören stod inför ett vägval i produktens fortsatta utveckling, väg A och väg B. Innovatören kände sig innan fokusgruppen rätt säker på att väg A skulle väljas, men när alla testpersoner pekade ut väg B istället då var det bara för innovatören att börja tänka om och kanske ta reda på mer om målgruppens behov.

För att kunna skräddarsy dessa möten mellan innovatörer och användare behöver vi kontakt med många testpersoner, både äldre och personer med funktionsnedsättning, men även personer som har en anhörig man ser skulle kunna behöva hjälp av ny teknik. Många lösningar som tas fram riktar sig till äldre och deras anhöriga i syfte att underlätta kommunikation och öka känslan av trygghet dem emellan.

Så om du inte redan har registrerat dig som testperson i MISTEL – gör gärna det!!
Antingen genom att maila oss på mistel@vasteras.se, eller genom att fylla i formuläret på vår hemsida. Som testperson i vårt register förbinder du dig inte till någonting. Däremot kommer du att få nyhetsbrev från oss där vi talar om vilken innovation som är på gång och vilka testpersoner vi behöver till just den fokusgruppen eller testet. Och de gånger du blir intresserad av innovationen och ser att du har något att bidra med så hör du bara av dig till oss.

//Elisabeth

Taggad med: , , ,

Scroll to Top